LA FUNDACIÓ LLIURA EL XIX PREMI SANT JORDI AL CVJ

Després de l’oratge oratjós d’abril, amb els ruixats i la fredor de la primera primavera, arribà per fi el mes de maig, el mes de les flors i el mes de Maria i ixqué un sol radiant el dissabte 4 per fer més “bonico” el dia en què la Fundació Scout Sant Jordi lliurava el seu XIX Premi Sant Jordi.

Pedro Tamarit, President de la FSSJ, fa lliurament del Premi Sant Jordi, a Pilar Blasco, Presidenta del CJV

Com deien les gazetilles antigues, la jornada no hauria d’aver acabat mai i els assistents gaudiren una passetjada en barca pel Parc Natural de l’Albufera -més net ara de la contaminació humana- durant la qual tingueren oportunitat d’assistir a una preciosa regata de vela llatina i gaudir d’un ben merescut esmorzar a bord.

Mentrestant, els que no pogueren arribar a hora d’embarcar -o no volgueren fer-ho-, s’omplien els ulls de sol i el cos de frescor a les instal·lacions del Club Esportiu El Saladar, de Silla, al costat mateix del Port -de Silla- i gaudiren, també, d’un piscolabis o aperitiu, mentres raonaven sobre el canvi metodològic de l’escoltisme a les acaballes dels anys 80-90 del segle passat. Batalletes de l’agüelo Cebolleta, ja sabeu.

Quan l’excursió nàutica arribà a bon port ja eren hores de dinar i allí ens apleguarem tots per donar bon compte de l’àpat que ens havia organitzat la Comissió de Festes del Sant Jordi i, si de cas, aprofitar per a lliurar el guardó corresponent al Premi Sant Jordi 2018.

Després que el Consiliari Palomares convocara la benedicció de l’Altíssim sobre tots nosaltres també, i al llarg del dinar, diferents intervencions -del President del MEV, del President de la FEV- seqüenciaven progressivament l’expectació i, finalment, la Secretària del Patronat, Montse Albiñana, va donar complida lectura a l’Acta de Lliurament del XIXé Premi Sant Jordi, corresponent a 2018, al Consell Valencià de la Joventut, amb relació detallada dels motius que feien al CVJ mereixedor del Premi.

Tot seguit, el President de la Fundació Scout Santa Jordi, Pedro Tamarit, va fer entrega del guardó, l’esculptura què ens va dissenyar ja fa uns anys l’artista Manu Martín, a la Presidenta del CVJ, Pilar Blasco, la qual va agraïr molt sincerament, en nom de l’entitat, el reconeixement als 35 anys de tasca associativa.

Pedro Tamarit, President de la FSSJ, complimentant Pilar Blasco, Presidenta del CJV

En acabar, Pedro Tamarit es va adreçar a la concurrència per a glossar els valors comuns que mouen l’escoltisme i el guardonat, de defensa i promoció del jovent valencià i la tasca pedagògica de l’ensenyament no reglat. Aprofità l’avinentesa per llançar un repte i una petició a les administracions valencianes: recuperar la Natura com a eina de treball i com l’àmbit perfecte, alhora, per a desenvolupar la nostra tasca didàctica i retrobar-nos amb les característiques pròpies de l’activitat al camp, a la muntanya, reclamant de manera ferma un nou marc normatiu que ens permetrà ensenyar els xiquets i les xiquetes, ciutadans i ciutadanes del futur immediat, a deixar aquest món, l’únic possible, millor del que ens ho hem trobat.

Grup d’assistents a la Festa del Premi Sant Jordi 2018