Sant Jordi FEV 2019

Vista de les instal·lacions on tindrà lloc el Sant Jordi 2019 (imatges cedides per la FEV)

El 2019 celebrem Sant Jordi FEV. És a dir, com cada 3 anys, ens apleguem els escoltes de les tres Associacions (SdA, SdC i MEV) sota l’aixopluc organitzatiu de la Federació d’Escoltisme Valencià, els dies 6 i 7 d’abril, a Callosa d’En Sarrià (Alacant), per commemorar el nostre patró -tot i que el Dia de Sant Jordi, com tots i totes ja sabeu, és el 23 d’abril-.

La societat valenciana ens mira…

Els escoltes aprofitem aquesta fita per celebrar la nostra festa i, alhora, mostrar a la societat l’actualitat de l’escoltisme, mitjançant un programa intens i variat d’activitats de tota mena, jocs, tallers, pròpies del pionerisme (cabuyeria, construccions, cuina scout, supervivència, etc., amb les quals duguem a terme, tots i totes, el nostre projecte pedagògic, el Mètode, el Gran Joc.

… i nosaltres mirem la societat que ens envolta…

Enguany, les activitats del Sant Jordi estan dissenyades al voltant dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) marcats per l’ONU, en la seua Agenda 2030 aprobada el 25 de setembre de 2015 pels líders mundials per eradicar la pobresa, protegir el planeta i assegurar la prosperitat per a tots i totes.

Els personatges ideats pels organitzadors del Sant Jordi

…per a aprofitar l’oportunitat de pensar un món millor…

Amb un projecte didàctic desenvolupat al llarg de setmanes per la FEV, un grup de personatges imaginaria d’un país fantàstic (Obdeso): Ife, Ekon, Aku, Azi i Pau ens ajudaran a millorar el nostre planeta amb activitats en el Sant Jordi. Activitats que han estat preparades amb l’intervenció dels xiquets i xiquetes en les seves reunions als caus respectius i que ha interactuat amb l’equip organitzador per tal de dissenyar tots junts eixes activitats.

Vista de les instal·lacions on se celebrarà el Sant Jordi 2019 (imatges facilitades per la FEV)

… i actuar en conseqüència.

Plenament conscients de que allò que justifica l’existència de l’escoltisme és la pròpia societat en què es desenvolupa (no debades el “motto” dels Scouts és “deixar el món millor de com ens l’hem trobat”) la FEV, com abans ha fet el MEV, per eixemple, al XXXIV Festival de la Cançó, obri aquesta celebració a d’altres ens de col·laboració al Tercer Sector, per tal que els escoltes pugna conèixer de primera mà allò que es fa en materia d’acció de voluntariat. Així, el dissabte tindrem una Fira d’Associacions, ja que considerem el servei com un element fonamental en la formació dels i les joves escoltes.