60 ANIVERSARI MEV

El dissabte, 24 de novembre, el MEV va celebrar els seus primers 60 anys amb una passejada pels llocs scouts històrics de València, des de la plaça del Negrito fins a la d’Alfons el Magnànim.

Un bon grapat d’escoltes de totes les èpoques es van trobar amb motiu d’aquesta convocatòria i van gaudir d’un matí espectacular de sol i bona temperatura, metre feien el recorregut, des de la Casa dels Obrers fins a l’antiga seu de la Delegació Diocesana d’Escoltisme, dirigits i perfectament informats per José Ignacio Cruz, scout, membre de la Fundació Scout Sant Jordi i professor de la Universitat de València.

En acabar, un acte comunitari i de presentació del programa d’activitats dissenyat pel MEV per a l’any de l’aniversari, seguit d’un àpat a l’espai l’Hostal de Morella, al barri del Carme, va servir d’espai de trobades i retrobades, de xarrades i confidències, d’intercanvi de fites biogràfiques i de tota mena d’anècdotes i de records. Les generacions scouts més provectes s’ajuntaren amb les més joves i tots i totes varen gaudir d’una molt bona estona.

Tot seguit, es va celebrar el primer Fòrum Scout de la Ronda Solar, sobre la Història de l’Escoltisme Catòlic a València, que ens donà l’oportunitat de conéixer com es feia adés l’escoltisme, algunes de les fites històriques dels darrers 60 anys i prendre contacte amb les inquietuds i projectes de l’equip directiu del MEV.

Les commemoracions preveuen, a més a més, explorar les possibilitats de trobar-se amb la societat, mitjançant una campanya publicitària als carrers de València, una intervenció urbana a la plaça de Baden-Powell, un número extraordinari del Butlletí de la Fundació Scout Sant Jordi, una repoblació forestal a Casa Oràa, la participació especial al Festival de la Cançó Escolta MEV i, fins i tot, un viatge iniciàtic a l’illa de Brownsea, el lloc on tot va nàixer ja fa 111 anys.

Des de la Fundació Scout Sant Jordi felicitem molt cordialment el MEV per arribar tan jovens i tan energètics a la maduresa i els desitgem el millor per a la resta de la seua ruta a la recerca del rastre que els portarà a un destí ple d’èxits i satisfaccions. Bona cacera!