Escoltisme, educació i temps lliure. L’associacionisme Scout a València.

En la Ronda Solar 2018-19 commemorem el 60 Aniversari de la creació del Moviment Escolta Valencià i, des-de la Fundació Scout Sant Jordi recomanem molt vivament la lectura d’aquest llibre fonamental per al coneixement de la nostra història i la comprensió de la nostra actualitat.

”Qui oblida la seva història està condemnat a repetir-la”

Esta frase és del filòsof i escriptor espanyol Jorge Agustín Nicolás Ruiz de Santayana y Borrás, (Ávila, 1863, Roma, 1952), conegut com George Santayana, que fou professor a Harvard (l’EUA). I la traguem a col·lació com avís per a les generacions de jovens actuals, perquè en prenguen mides per tal de conservar la memòria dels trets fonamentals de la nostra història com a Scouts i facin la bondat de transmetre-la a les futures generacions.

José I. Cruz és professor d‘Història de l’Educació la Universitat de València i especialista en l’associacionisme juvenil. Aquesta edició, de 2008, incorpora els últims 25 anys d’escoltisme al territori, amb un relat molt entretingut, ple de referències i d’interesants reflexions sobre els avatars sobrevinguts al nostre moviment al llarg d’estos anys. També de dades imprescindibles per fer-te un entés en l’escoltisme valencià.

El llibre fou publicat, amb el supor de Caixa Popular i la col·laboració de la Biblioteca Valenciana, per la Fundació Scout Sant Jordi dintre del programa d’actuacions commemoratives del Primer Centenari de l’Escoltisme.