El Centre Scout Serra Calderona, una realitat de servei de la Fundació Scout Sant Jordi per a l’escoltisme.

IMG_3718
Les vistes de La Calderona i el Camp de Túria des de la terrassa de l’alberg

Èxit del Camp de Treball programat per a aquest cap de setmana.

Este cap de setmana hem estat treballant de valent al Centre Scout Serra Calderona, l’alberg que la Fundació Scout Sant Jordi posa -gràcies a la generositat de la Família Palop-Sancho- a disposició de l’escoltisme en un paratge incomparable al bell mig de la Serra Calderona, al terme de Serra, València.

 

[Si voleu vore les fotografies més grans, cliqueu sobre qualsevol i s’obri un visor]

La convocatòria “El Centre Scout La Calderona et necessita” pretenia enllestir una sèrie de treballs de manteniment, reparació, silvicultura i neteja a la instal·lació, alhora que, com sempre reforçar els lligams scouts dels assistents i també inclou la celebració de la reunió del Patronat agendada a l’inici de la Ronda Solar.

2018-04-15-PHOTO-00004052
La llista de tasques, degudament comprovada!

Doncs bé, tot i què la resposta -en nombre de participants- no va ser tan ampla com ens haguera satisfet, el ben cert és que, amb prou esforços i l’alegria pròpia dels scouts quan es posen a treballar, varem complir tots els objectius plantejats en el paper (llevat, en part, dels treballs de silvicultura), amb la qual cosa,  i amb la satisfacció del treball ben fet, ens tornarem a València després de deixar la instal·lació en les millors condicions possibles per a continuar rebent i donant servei als agrupaments escoltas que ho demanen.

 

Reunió ordinària del Patronat de la Fundació

Després de la jornada de treball, es va celebrar la reunió ordinària del Patronat de la Fundació, agendada des de setembre, a l’inici de la Ronda Solar 2017-18, en la qual es va informar per part de les Comissions de l’estat de la qüestió en matèria de finançament, instal·lacions, comunicació, creixement, etcètera, amb l’assistència d’un representant del Moviment Escolta de València, qui va informar dels avanços en l’organització del proper Sant Jordi Associatiu, entre altres assumptes.

 

El Centre Scout Serra Calderona, què ofereix?

Com bé sabeu, el Centre Scout Serra Calderona -amb el suport de Caixa Popular per al desenvolupament del Programa Mediambiental-, consta de dos dependències: l’alberg principal, de dos plantes, amb capacitat per a dotze persones -ampliable a quinze, si fora precís-, amb cuina, excusat i espai d’esplai en la planta alta i un espai multi-usos, dos excusats, dos dutxes i pica en la planta de baix. Una gran terrassa dona bones vistes a la Serra i a la Comarca de Camp de Túria; a més a més, hi ha un altre refugi, amb un dormitori que està sent reformat per a donar més cabuda i un espai d’esplai.

El Centre Scout Serra Calderona és perfecte per a caps de setmana de programació per als kraals dels agrupaments, o activitats de les seccions. Hi ha tota una xarxa de rutes per la Calderona per a gaudir de la bellesa d’un entorn natural privilegiat i està a 33 Km de València (45 minuts).

IMG_3728
El Centre Scout Serra Calderona és un lloc molt especial