Dia Mundial de l’Aigua

wwd2018_article

 

Els Scouts no paren de cantar ni amb el cap sota l’aigua

Però per a això cal que hi haja aigua sota la que clavar el cap, és clar. Per això, i per que el scout veu en la Natura l’obra de Déu i la cuida, estem compromesos en mantindre-la com a element substancial i imprescindible de la vida.

És per això que els scouts hem d’estalviar cada gota d’aigua, tant als campaments com a les acampades i també a casa, tancant l’aixella sempre i, tot i que l’escolta és net de cor, sempre podem posar-la com a excusa per a no dutxar-nos (és broma, hehehe!). Escurar amb trellat, emplenar be la rentadora de vaixella i la llavadora, duxar-vos millor que banyar-vos, ja sabeu…

També és molt important, quan fem ús d’ella, que no l’embrutem las rius i llacs amb detergents i contaminants. Recordeu que, per a netejar una escudella o un pot, igual val un bon grapat de terra i un aclarit en el rierol.

Acudiu als llibres sobre campisme i pionerisme per tal de consultar les tècniques per a destil·lar aigua de la pluja o de la condensació del vapor d’aigua i aprenereu supervivència alhora.

L’aigua és un be preciós i escàs. Cuidem-la i gaudim-la!

Bona cacera!

World-Water-Day