BiblioScout

The Birch-bark Roll of the Woodcraft Indians
Coberta del llibre “The Birch-bark Roll of the Woodcraft Indians, Enrnest Thomson Seton, 1902

Encetem una secció fixa amb la qual tractarem d’enriquir les nostres lectures sobre escoltisme, aventura, natura.

Escultismo para muchachos
Coberta del llibre “Escultismo para muchachos”, Baden Powell, 1908. Ed. 2009 SM Eds. y Fundació Scout Sant Jordi

La prestatgeria d’un scout

Hauria d’estar ben guarnida de llibres històrics propiament escoltas, com ara “Escultismo para muchachos” (Baden-Powell), “El sistema de patrullas” (Roland E. Phillips), “Roverismo hacia el éxito” i “The Birch-bark Roll of the Woodcraft Indians” (Ernest T. Seton), tant d’altres com “El libro de la Selva” o “Kim de la India” de Rudyard Kipling, entre altres llibres d’aventures.

 

En fer-nos grans, però, els nostres interessos van ampliant-se i anem afegint-hi títols què, tot i tenir una molt estreta relació amb la nostra activitat escolta, de vida en la natura i de formació de noves generacions scouts, si més no, comencen a diversificar la nostra aproximació al “core” de l’escoltisme adult.

El primer pas és el començament de tota bona caminata…

Vos proposem fer les vostres aportacions a aquesta biblioteca scout imaginària, amb texts que ens animen a llegir els vostres llibres preferits: exerpcions, crítiques, sensacions, descobriments…

Per eixemple, comencem per tres títols enlluernadors: “Walden” (Errata Natuare Ed., 2013) i “Pasear” (José J. de Olañeta, Ed., 1999), d’Henry David Thoreau, i “Elogio del Caminar”, de David Le Breton (Siruela Ed., 2017). Reflexions entorn a la Natura i la nostra relació amb ella. Walden relata dos anys de la vida de l’autor vivint aïllat del món i de la societat en una xicoteta cabanya junt al llac del mateix nom, a Massachussets, EUA i està plé d’aventures, de descripcions encisadores del bosc que l’entorna, del llac, dels animals. Pasear és un llibre molt petit i molt gran a la vegada. No ocupa espai i és perfecte per a dur a la motxilla en un raid; Elogio del Caminar és el més recent i recull les reflexions de força autors de tot tipus al voltant del pasetjar i de les moltes formes en què podem fer-ho. També és un llibre amanoset i còmode per a endur-se’l d’acampada.

Vinga! Animeu-vos i feu-nos arribar les vostres propostes. Segur que, entre tots i totes, arribem a fer-nos una boníssima biblioteca escolta.