La Llum d’Alaquàs

Intro

El Consell i la resta de l’agrupament de l’AE Argila estem plens d’alegria i molt satisfets. El motiu d’aquestos sentiments és l’èxit que va tindre la celebració de l’acte de lliurament de la Llum de la Pau de Betlem per a tota la diòcesi. La preparació d’aquesta activitat venia de lluny, han estat mesos de pensar, planificar i dissenyar. Es volia una celebració especial, concorde a l’esperit escolta i en la línia de construcció de comunitat parroquial que s’està desenvolupant.

Expectació

El dia en qüestió, tot eren nervis i preguntes: hi hauria assistència? l’oratge respectaria? eixiria tot segons el guió? I moltes més eren les emocions que es visqueren el passat 22 de desembre a dins i a fora del temple parroquial, el qual havia estat preparat i decorat de manera molt especial per a l’esdeveniment.

Relat

La celebració va començar al castell, monument emblemàtic del nostre poble, on veïns i veïnes es sumaren als centenars d’escoltes i els membres de la comunitat parroquial que ens acompanyaren fins arribar a l’església. El camí el vam fer trobant-nos amb la paraula de Déu ja que les lectures, monicions i cançons ens permetien recórrer l’Advent mentre fèiem diverses parades al carrer Major, allà els nostres exploradors repartien alegria en forma de regalets relacionats amb el missatge de cada lectura. L’última parada de la Llum estava a la porta del temple per entrar tots junts com a comunitat, cadascú amb el seu ciri esperant rebre la Llum.

Il·luminats per la Llum de la Pau de Betlem

Per a nosaltres, aquesta part va ser la més emotiva.  Tot i que la parròquia es trobava a fosques, només il·luminada per la Llum de Betlem al centre de la mateixa, trobàrem una església plena de llum, joventut, esperança, de ganes de mirar cap al futur i treballar per un món més just i ple de tot allò que Jesús ens va ensenyar. Era emocionant. Durant la celebració, els grups parroquials, els quals ens van ajudar a repartir la Llum, es presentaven llegint un text que plasmava el carisma i l’acció que desenvolupen a la vida parroquial. Després d’aquesta lectura,  “les personetes” més xicotetes de l’agrupament, els llobatons,  van ser qui tenien la tasca d’apropar la llum als grups i, ells al seu temps, com a símbol de germanor, la van repartir ciri a ciri a totes les persones que  s’havien acostat fins a Alaquàs, a la nostra parròquia, per compartir amb nosaltres aquesta cerimònia.

Satisfacció pel treball ben fet

Una vegada finalitzada l’activitat i amb uns quants dies de perspectiva, nosaltres, per la part que ens pertoca, estem plens de felicitat per haver superat aquest repte i per aquesta acollida i rebuda al poble. Perquè aquest ha estat un dels projectes que ha desenvolupat l’Agrupament Escolta Argila per tal de commemorar el seu 35é aniversari i els 10 anys des de l’acollida de la Llum de la Pau al nostre municipi i ho hem fet amb èxit i junts. Per tot això, i d’aquesta manera, l’agrupament es troba molt agraït a la comunitat parroquial, pel seu recolzament i participació activa en aquest esdeveniment tan especial. Un nou Gràcies.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.